Használod a friss kakukkfüvet? Ezt a kis fortélyt érdemes mindig bevetned!

Idegőrlőnek tűnhet a friss fűszernövényekkel pepecselni, de ha beveted Napi Tippünket, olyan gyorsan meg tudod majd pucolni a kakukkfüvet, mint még soha!
A fűszernövények valódi varázslói az ételeknek, hiszen képesek bármilyen fogást életre kelteni. Noha a szárított változatok is megállják a helyüket, a friss fűszerek íze párját ritkítja. Azonban nem tagadhatjuk, hogy a friss fűszernövények előkészítése némi macerát igényel. Az egyik legegyszerűbb módszer a levelek eltávolítására, ha finoman végighúzzuk az ujjbegyünket a száron, így leválik róluk a levél. Vannak, akik inkább egy finom szűrőt használnak – ez a technika viszont nem mindig hozza a várt eredményt. Gyakran előfordul, hogy a szár vékonyabb részei is letörnek, ha nem vagyunk elég körültekintőek. A legbiztosabb megoldás érdekében érdemes a profi konyhák titkait felfedezni, és megfigyelni, hogyan segítik a séfek a munkájukat. Például van egy szuper trükkjük, amellyel villámgyorsan pucolják meg a kakukkfüvet.
A kakukkfű gyors tisztításához mindössze egy süteményrácsra és egy tepsire lesz szükséged. Először is, helyezd a rácsot a tepsibe, majd rakd rá a kakukkfüvet. Most jön a lényeg: a tenyereddel alaposan dörzsöld a kakukkfűszálakat a rácshoz, így könnyedén leválik róluk a levelek nagy része.
Közben a levelek könnyedén leválnak a szárról, és a tepsi aljára hullanak. Ezzel a kreatív módszerrel egyetlen mozdulattal hatalmas mennyiségű kakukkfűlevelet gyűjthetsz össze.
Ez a technika kiválóan alkalmazható az olyan finom levelű fűszernövényeknél, mint a kakukkfű és az oregánó, de a nagyobb levelekkel rendelkező fűszernövények, mint például a rozmaring, előkészítésére is tökéletesen alkalmas. Akármelyik módszert választod, fontos, hogy óvatosan bánj a fűszernövények leveleivel, hogy elkerüld a sérüléseket. Ez különösen lényeges, mert ha a levelek előre megsérülnek, akkor kiszabadulnak az illóolajaik, mielőtt még hozzáadnád őket az ételhez, ami csökkenti az ízélményt.