Készülj fel a nyár nagy razziájára! Fontos, hogy minden vendéglátóegység időben reagáljon és felkészüljön az érkező ellenőrzésekre.


Fagyizókat, büféket és fesztiválokat is ellenőriznek. Nagy razzia várható a nyári időszakban országszerte.

A fogyasztók védelme érdekében a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) országos szintű ellenőrzéseket indít, együttműködve a kormányhivatalokkal. A vizsgálatok elsősorban vendéglátóhelyeken, például fagylaltozókban, strandbüfékben és nyári fesztiválok idején működő kitelepült egységeknél zajlanak. A szezonális ellenőrzések során a hatóság munkatársai fokozott figyelmet fordítanak az élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírások betartására, emellett kiemelt szerepet kap a fogyasztóknak történő megfelelő tájékoztatás is - tájékoztatta a nyilvánosságot a hatóság a közelgő akcióról.

Mint írják, a nyári hónapok intenzív időszakot jelentenek mind a fogyasztók, mind a szolgáltatók számára. A kellemes időjárás hatására egyre többen látogatják a strandokat, fagylaltozókat és fesztiválokat, így a szolgáltatások iránti kereslet is jelentős mértékben megnő. Mindez indokolja az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok fokozott ellenőrzési tevékenységét, melynek elsődleges célja a fogyasztók egészségének és biztonságának védelme.

Erre terjed ki a razzia

A fagylaltozókban és büfékben végzett vizsgálatok kiterjednek a gyártási folyamatokra, az alapanyagok származására és a higiéniai viszonyokra egyaránt. A fesztiválok esetében élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzésekre kerül sor, melyek során kiemelt figyelmet kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának vizsgálata is.

Dr. Német-Weingartner Lilla, az NKFH elnöke kiemelte:

A jövőben is folytatják az NKFH és a kormányhivatalok az ellenőrzéseket, hogy a fogyasztók biztonsága mindig prioritást élvezzen. A nyári időszak kellemes és gondtalan eltöltéséhez elengedhetetlen, hogy a fogyasztókat alaposan tájékoztassák, és biztosítsák, hogy az általuk igénybe vett szolgáltatások maradéktalanul megfeleljenek az élelmiszer-biztonsági és higiéniai normáknak.

Related posts