Feltárult Erzsébet királynő rejtélye, amire sokan nem is gondoltak!

Darren McGrady, a legendás II. Erzsébet királynő egykori séfje, nem csupán a királyi palota titkos világába engedett bepillantást, hanem arra is fényt derített, milyen ételek kerültek a brit uralkodócsalád tagjainak asztalára. YouTube-csatornáján számos egyedi receptet és izgalmas történetet oszt meg, amelyek bepillantást nyújtanak a monarchia mindennapi szokásaiba és gasztronómiai élményeibe, legyen szó a hétköznapokról vagy éppen különleges utazásokról.
McGrady elmondása szerint Erzsébet királynő és családja rendszeresen élvezte a "Lemon Refresher" nevű frissítő citromitalt, amely a palota konyháján készült. Ezt az üdítőt minden hónapban nagy mennyiségben készítették el, és újrahasznosított tonikosüvegekben tárolták a hűtőszekrényben, hogy könnyedén magukkal vihessék utazásaik során, legyen szó Sandringhamről, Windsorban való tartózkodásról, Balmoralról, vagy akár a királyi jachtról. A séf megosztotta, hogy az ital tartalmazott Epsom-sót is, ami különösen fontos volt a rendszeres fogyasztás szempontjából. "Az Epsom-só természetes módon támogatja az emésztést... ha a királyi család tagjainak némi segítségre volt szükségük, mindig ehhez a citromos frissítőhöz fordultak" - tette hozzá. A Lemon Refresher alkoholt nem tartalmaz, ízvilága a limonádéra emlékeztet, de egy kicsit savanykásabb. Összetevői közé tartozik a friss citromlé és héj, citromsav, borkősav, Epsom-só és forró víz. Az ital hűtve, vízzel hígítva a legfinomabb.
A séf másik videójában egy történetet osztott meg arról, hogy II. Erzsébet királynő egy ausztráliai látogatása alkalmával megkóstolta a Chocolate Marquise nevű csokoládédesszertet a melbourne-i kormányzói vacsorán, és annyira ízlett neki, hogy rendhagyó módon elkérte a receptet, hogy hazatérve a palotában is elkészíthessék. "Ez olyasmi volt, amit szinte sosem tett meg" - jegyezte meg McGrady. A desszert selymes, habos, gazdag csokoládékrém, amit lefagyasztanak, de nem dermed teljesen keményre, így tökéletesen szeletelhető.
A séf szerint a királynő különösen kedvelte az étcsokoládét - minél sötétebb, annál jobb. A recept 60%-os étcsokit, sótlan vajat, cukrot, kakaóport, tojássárgáját, brandyt és sűrű tejszínt tartalmaz. Az egészet fóliával bélelt kenyérformába öntik, majd fagyasztják. Egy kis gyümölccsel vagy kávés öntettel díszítve ez lett a "tökéletes desszert Őfelségének".