Virslis lángos, amit a gyerekek sosem tudnak ellenállni, és pillanatok alatt eltűnik a tányérról!


Virslis lángos, amit a gyerekek mindig azonnal felfalnak

Virslis lángos, ami garantáltan elnyeri a gyerekek tetszését és azonnal eltűnik a tányérról! **Hozzávalók:** - 500 g liszt - 1 csipet só - 1 csipet cukor - 250 ml kefir - 50 ml olaj - 25 g friss élesztő - Langyos víz, amennyit felvesz a tészta **Elkészítés:** 1. Kezdjünk egy nagyobb keverőtálat előkészíteni, majd szitáljuk bele a lisztet, és adjuk hozzá a csipet sót. 2. Szórjuk bele a cukrot, majd öntsük hozzá a kefirt és az olajat. 3. Morzsoljuk bele az élesztőt, majd fokozatosan adagoljuk a langyos vizet. Figyeljünk arra, hogy csak annyit adjunk hozzá, amennyit a tészta felvesz. 4. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Amikor a tészta már szépen összeállt, letakarva pihentessük meleg helyen, amíg meg nem kel. 5. A megkelt tésztát osszuk kisebb darabokra, majd mindegyikből formázzunk lapos korongokat. 6. A virsliket helyezzük a tésztakorongok közepére, majd hajtsuk rá a széleket, és finoman nyomkodjuk le. 7. Forró olajban süssük ki a lángosokat, amíg gyönyörű aranybarnára sülnek. Tálaláskor kínáljunk mellé ketchupot, mustárt vagy akár friss salátát, hogy még ízletesebb legyen az élmény! Az elkészült virslis lángosok biztosan gyorsan eltűnnek a gyerekek és a felnőttek tányérjáról egyaránt!

Related posts